2020 Tasarım Trendleri

Tasarımın yüzü her zaman değişiyor. Bugün en güncel ve trend olarak kullanın şey, yarın bambaşka bir hale gelebilir. Güncel tasarımcılar olarak işlerimizin güncelleştirmek istiyorsa tasarım dünyasında olup bitenleri ve özellikle de güncel tasarım trendlerini takip etmemiz gerekiyor.

Canva.com tarafından hazırlanan ve AtticSalt’ın Kreatif Direktörü Rani Sweis ile Tank Tasarımı’nın Yaratıcı Direktörü Geoff Donegan’ın görüşleriyle şekillenen 2020 tasarım trendlerini inceleyeceğiz.

Özgün Marka Bilinci Oluşturma

via Graphis

AtticSalt Kreatif Direktörü Rani Sweis “ Sonunda insanların bir markanın logosundan çok daha fazlası olduğunu anlamaya başladığı bir döneme giriyoruz” diyor. Tasarımcılar; markaların kurumsal kimliğini oluştururken her bağlamda uyumlu ve etkili bir marka kimliği oluşturmanın önemini fark ediyor.

2020’de marka kimliğinize odaklanmak istiyorsanız, uyumlu bir marka oluşturmak için tüm tasarım varlıklarınızın nasıl bir araya geldiğini ve yenilemeye ihtiyaç duyup duymadıklarını düşünün.

Logo tasarımınız eski mi görünüyor? Güncel çizgilerle ve markanızı doğru yansıtan şekilde tasarlayacağınızı düşünün. Kartvizitiniz çok mu sıradan? Müşterileriniz üzerinde etki bırakmak için markanızın iletişim dili hakkında daha fazla şey tasarlamayı düşünün. Web sitenizden sıradan bir şablon mu kullandınız? Markanızın kurumsal kimliğini yansıtan bir tasarım hazırlamayı düşünün. Yeni bir ürün mü geliştiriyorsunuz? Ambalajınızın hikayesine odaklanın ve rafta öne çıkmasını sağlayın.

Markanızın iletişim dilini yansıtan ve bütünüyle ortak bir tasarım diline sahip olması gereken kurumsal kimliğiniz çeşitli tasarım varlıklarından oluşur.

· Logo Tasarım ve Slogan

· Kartvizit, Dosyalık, Antetli Kağıt, Katalog vb.

· Web Site

· Sosyal Medya

2) Özel Tipografi Kullanımı

via DigitalArts

2020’de öne çıkmanın ve markanızı farklılaştırmanın en harika yolu markanız için özel bir yazı tipi oluşturmak olabilir. Tipografi oluştururken markanızın iletişim dilini, hedef kitlenizi ve amacınızı belirlemeniz gerekir.

Örneğin, bir finansal danışmanlık firmasıysanız ve müşterilerinize güvenilirlik duygusu vermek istiyorsanız, insanların daha geleneksel ve güvenilir gördüğü bir serif yazı tipi oluşturabilirsiniz. Ya da teknoloji şirketini kurduğunuzu varsayalım. Bu durumda, muhtemelen insanların daha modern ve şık olarak gördüğü bir sans serif yazı tipini kullanmak istersiniz.

Netflix, Youtube, Google, BBC kendine ait tipografi kullanan firmalardan sadece birkaçı.

3) Tasarım Sınırlarının Dışına Çıkın

Fotoğraf Unsplash Diana Parkhouse

Son yıllarda, birçok marka ve tasarım “güvenli oynamak” trendini takip ediyor. Bu durum ilginç ve benzersiz tasarımlardan ziyade demode işlerin tekrar etmesine yol açtı. Donegan, “Deneyimler homojen hale geldi ve herkes birbirini kopyalıyor” diyor.

2020 yılı daha fazla marka ve tasarımcının yaratıcılığını zorlayarak markalar için özel ve eşsiz tasarımların ortaya çıkmasını sağlayacak. 2020’de sınırlarınızı zorlayın, yeni şeyler keşfedin ve kişiliğinizi daha eğlenceli hale getirin.

Dropbox, Uber gibi şirketler markalarını hayata geçirmek için renk, animasyon ve soyutlamalardan faydalanıyorlar.

4) Kalın ve Zıt Renkler

via eyeMAX

AtticSalt’ın Kreatif Direktörü Rani Sweis, “Beyaz zemin üzerine siyah Helvetica günleri soluyor, birçok tasarımcı daha eğlenceli bir yaklaşım tercih ediyor” diyor.

İşlerinizde parlak, cesur, canlı renkler denemek istiyorsanız, şimdi tam zamanı. Marka renk paletiniz çoğunlukla nötrse, canlandırmak için parlak sarı, yeşil veya pembe bir pop eklemeyi deneyin. Sosyal medya için tek renkli bir görüntü tasarlıyorsanız cesur renkli bir ögeyle biraz canlılık katın.

Ama renk paletinizi cesur renklerden oluşturma düşüncesi bir anda çok riskli gibi geliyorsa, sorun değil! Vurgulu renkler olarak daha canlı tonlar kullanarak bu trendi yine de kucaklayabilirsiniz.

5) Tasarıma Sanat Formlarını Eklemek

Design by 99designs designer CBT

Grafik tasarımın haricinde karakalem çalışması veya suluboya resim yapma yeteneğine sahipseniz trend tasarımlar oluşturmak için tüm yeteneklerinizi birleştirmenin yollarını arayın. Bilgisayara üzerinden hazırlanmış grafik tasarımlarla el çizimlerinizi birleştirmek 2020’de sizi farklı kılacak.

Yeni bir ürün mü hazırlıyorsunuz? Ambalajınıza daha sanatsal, elle çizilmiş ögeler eklemeyi deneyin. Sosyal yayınlarınız için yeni teklif resimleri mi tasarlıyorsunuz? Daha sanatsal bir hava vermek için suluboya bir arka plan oluşturmayı deneyin.

2020’de daha fazla sanat, daha iyi işler!

2020 tasarım için harika bir yıl olmaya hazırlanıyor. Ve şimdi tasarım alanında olup bitenler için içeriklere göz attığınıza göre bu trendleri kucaklayın ve tasarımlarınızı bir sonraki seviyeye taşıyın.

Alkapgo olarak müşterilerimizin ihtiyaçlarını son tasarım trendlerine göre karşılamaya özen gösteriyoruz. Sizin için kurgulayacağımız tasarımlar için bizimle iletişime geçin.

bilgi@alkapgo.com

Diğer içeriklerimiz için Alkapgo Blog‘u takip edebilirsiniz.

Add Your Comment