Sosyal Medya Danışmanlığı İpuçları

Sosyal Medya Danışmanlığı

2018 yılı itibari ile sosyal medyada kendine yer bulamayan şirketlerin, hayatta kalma yarışına geride başlayacakları aşikârdır. Birçok firma, kendi bünyesinde bu önemli departmanın oluşturmanın yoluna giderken, bazı şirketler ise bu hizmeti dijital ajanslar aracılığı ile almayı tercih etmektedirler. Sosyal Medya Danışmanlığı, günümüzde en popüler meslek dalları arasında yerini almış ve hızla yaygınlaşmaktadır. Bu hizmeti freelancer olarak değil de, mutlaka konusunda dijital ajanslardan almanızı tavsiye ederiz. Aldığınız hizmette kopukluk olmaması ve markalaşma stratejisi yaratabilecek ajansların desteği ile sosyal medya mecrasında şirketinizi zirveye taşıyabilir ve markanızın bilinilirliğini artırabilirsiniz.

Sosyal Medya Danışmanlığı Nedir?

Facebook, Twitter, İnstagram, Pinterest, Linkedin ve benzeri sosyal ağlarda firma profilinizi oluşturup, dünya genelinde yüz milyonlarca kişiye ulaşıp, servislerinizi ve ürünlerinizi tanıtarak, markanızın tanıtımını yapabilirsiniz. Saydığımız tüm bu işlemlerin yapılabilmesi için önünüzde 2 seçeneğiniz bulunmaktadır. Ya kendi tecrübenize ve bilginize dayanarak tüm sorumluluğu alacaksınız, ya da uzman kişi veya kişilerin desteğini alarak yola çıkacaksınız. İşte bu uzman kişilere kısaca Sosyal Medya Danışmanı denir. Yaptıkları iş koluna da Sosyal Medya Danışmanlığı adı verilir.

Başarılı Sosyal Medya Danışmanlığı Nasıl Yapılır?

Bu sayacağımız ipuçları hem sizin için, hem de hizmet almayı planladığını sosyal medya danışmanı için geçerlidir. Bu tavsiyeleri kendisine ileterek, alacağınızın hizmetin kalitesini artırabilirsiniz.
Sosyal Medya Profillerin Eksiksiz ve Güncel Olduğundan Emin Olun
İşletme adınızı aramak için Google’ı kullanın. İlk iki sayfada hangi sosyal ağların sıralandığını görün. Onları not alın ve ardından tüm bilgilerinizin doldurulduğundan ve güncel olduğundan emin olmak için her bir profili ziyaret edin. Bazı profiller dışarıdan farklı görünebilmektedir.

Çapraz Sosyal Medya Profillerinizi Tanıtın.

Birçok sosyal medya profili bir birine bağlantılıdır. Örneğin Facebook ve Twitter hesabınızı bir birine tanımlayarak, her hangi birinden yaptığınız paylaşımı, her iki profilde aynı anda paylaşabiliyorsunuz. Aynı şekilde İnstagram ve Facebook bağlantısı da kurabilirsiniz. Çapraz profil tanımlama işlemi, size zaman kazandıracaktır ve böylece tek tek sosyal medya hesaplarınızı güncellemek zorunda kalmayacaksınız.

Yeni Kişiler için Sık Sık E-Mail Adresinizi Kontrol Edin

Eposta adresinize bağlı olan kişileri belirli zamanlarda sosyal medya hesaplarınıza yükleyerek, yeni kişilerle bağlantı kurmanın yollarını arayın. Bu size daha fazla takipçi kazandıracaktır.
Sahte Takipçi Satın Almayın
Bot, fake ve sahte takipçi satın almayı bırakın. Şişirilmiş hesapların size hiçbir geri dönüşü olmaz ve aksine sosyal medya hesabınızı riske atar. Birçok sosyal medya sitesi, bu hesapları temizlemek için yeni stratejiler geliştirmekte ve tespit ettikleri hesapları süresiz olarak kapatmaktadır. İlk adımı Facebook ve Twitter attı ve sahte hesaplara karşı adeta savaş açtı.

Sık Sık Ölçüm Yapın

Sosyal medya hesaplarınızın istatistiklerini sık sık ölçün. Bunun için Google analystic kullanabilirsiniz. Web sitenize sosyal medyadan kaç ziyaretçi geldiğini ve bunların hangi kanallardan geldiğini kolaylıkla izleyebilirsiniz. Bu rakamlara göre, sosyal medya stratejinizi belirleyebilir ve o kanala ağırlık verebilirsiniz, ya da zayıf kanallarınızı güçlendirmek için çalışmalar yapabilirsiniz.

Reklam Verin

Sosyal Medyada en etkili reklam biçimi, yine aynı sosyal medya ağlarında reklam vererek hesabınızın tanıtımını yapmaktır. Facebook, İnstagram ve Twitter kanallarında ücretli sponsor reklamı vererek kitlenizi geliştirebilirsiniz. Bu sayede hem web siteniz, hem sosyal medya hesaplarınız beslenecektir.

Hikâyenizi Güncel Tutun

Tüm sosyal medya hesaplarında var olan hikâye kısmını sürekli güncel tutun. Takipçilerinize anında erişimin en etkili yolu hikâye kısmını güncel tutmaktır.

Sosyal Medya Hesaplarınız İçin Görsel Boyutlarınız İçin Bilgilendirme

Add Your Comment